Advisering

[vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Op de website zullen de door SHKN erkende fokkers beschikbare pups gemeld worden.
Daarnaast is het bij zwaarwegende redenen mogelijk dat de SHKN adviseert bij de opvang en herplaatsing van oudere honden.
Gezien de context van een rasvereniging kunnen wij niet adviseren bij honden zonder stamboom. Hoe pijnlijk sommige situaties ook soms zijn.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_text_separator title=”Pups / Jonge honden” title_align=”separator_align_left”][vc_column_text]Pups met bandjes[/vc_column_text][stm_news loop=”size:3|order_by:date|order:DESC|post_type:post|categories:119″ posts_per_row=”4″ img_size=”small”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_text_separator title=”Oudere honden” title_align=”separator_align_left”][vc_column_text]De SHKN heeft als erecode, dat honden vanaf 10 jaar een goed pensioen verdienen bij hun huidige baas en alleen via de SHKN aangeboden/bemiddeld zullen worden onder zwaarwichtige voorwaarden.Jack, Dancer en Jaboka

Voorbeelden van zwaarwichtige redenen:
overlijden;
echtscheiding;
opname verpleeghuis;
ernstige ziekte;
ter beoordeling aan het bestuur.

In alle gevallen dient een aanvraag, met redenen omkleed, ingediend te worden bij de secretaris van de SHKN. In de eerstvolgende bestuursvergadering wordt dit dan besproken en volgt er een bericht terug naar de degene die de aanvraag heeft ingediend.

Wanneer de desbetreffende “oudere” hond inderdaad in aanmerking komt voor herplaatsing door de SHKN, dan dient u een kopie van de stamboom samen met een “originele gezondheidsverklaring” van een dierenarts naar de secretaris te zenden. Deze gezondheidsverklaring mag in geen geval ouder zijn dan drie weken. Verder moet de hond alle verplichte entingen hebben gehad.

Tevens dienen leden € 12,50 en niet-leden € 25,- per hond te betalen. Pas wanneer het geld is ontvangen, kan de SHKN de procedure in gang zetten.

De procedure geldt voor een periode van drie maanden. Wil men daarna de periode verlengen, dan kan dat eenmalig met nogmaals drie maanden.
Men dient dan nogmaals het daarvoor verschuldigde bedrag te betalen.

 

 

[/vc_column_text][vc_column_text]

  • Momenteel geen honden beschikbaar.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]