Vachtvariaties

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hieronder een overzicht van Vacht Variaties

uiteraard zijn vele andere mogelijkheden denkbaar qua verdeling.

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Diep zwart (Jet Black):
De bovenvacht is diepzwart. De enkele haar van de bovenvacht is eenkleurig zwart vanaf de wortel tot aan de haarpunt. Een enkele witte dekhaar is hier en daar aanwezig. De ondervacht is zwart of vaker nog donker grijs. De diepzwarte vacht gaat veelal samen met zeer diepzwarte pigmentatie van de voetzolen en het gehemelte van de mond.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3120″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Zwart (Black):
De dekharen zijn bij de wortel wat wit gekleurd. Er zijn iets meer enkele witte dekharen in de vacht. De ondervacht is iets lichter dan de kleur van de bovenvacht, zoals bij het diepzwart, terwijl er wat bruingeel gekleurde haren bij het achterknie-gewricht en vlak bij de oren te vinden zijn. Men krijgt de indruk, dat de hond een zwart/witte vacht heeft, zonder de erg donkere pigmentatie, zoals bij voorgaande kleur.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3121″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Verdund zwart (Dilute Black):
De dekharen zijn witachtig gekleurd vanaf de wortel en eindigen met een zwarte punt aan de top. De ondervacht heeft een witachtige tint. De honden zijn zwart op het hoofd en langs de ruggengraat, terwijl de donkere dekharen in de flanken een zilverkleurig effect geven.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3120″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Zilvergrijs (Silver Grey):
Het dekhaar is in verschillende tinten wit gekleurd en is minimaal zwart getipt aan de top. De ondervacht is witachtig getint. Dit geeft een ziIvergrijze indruk op het hoofd, rug en flanken, iets donkerder langs de ruggengraat.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3111″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Grijs (Grey):
Het dekhaar is crème en/of geel bruinachtig gekleurd vanaf vlakbij de wortel, eindigend in een zwarte punt aan de top. De lichte ondervacht geeft een geelgrijze indruk.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3112″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Wolfsgrauw (Wolfgrey):
Het dekhaar is geelbruin gekleurd, vanaf vlakbij de wortel, eindigend in een zwarte punt aan de top. Dit samen met de crèmekleurige ondervacht geeft aan de hond een bruingrijs effect.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3119″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Rood en wit (Red and White):
Dit gaat altijd samen met een leverkleurige neus, lippen en oogomranding en een totale afwezigheid van zwarte haren. De kleur kan licht, middel of donker zijn, afhankelijk van de diepte van de kleur van de dekharen.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3115″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Verdund rood (Dilute Red):
De dekharen zijn licht rood met veel wit. Over het algemeen geeft het geheel een zachtrode tint. De ondervacht is wit.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3117″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Sable en wit (Sable and White):
Het dekhaar is rossig vanaf de haarwortel, eindigend in een zwarte punt. De ondervacht is koperkleurig.  Dit gaat steeds samen met een zwarte neus, lippen en oogomranding. Deze kleur doet de hond er rossig uitzien; moet echter niet verward worden met wolfsgrauw.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3116″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Agouti en wit (Agouti and White):
Het dekhaar is bij de wortel en aan de top zwart en in het midden geel of beige gekleurd. De ondervacht is zeer donker. De kleur wordt ook wel omschreven als ‘wildkleur’, die men vaak ziet bij knaagdieren in het wild.[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3110″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Puur wit (Solid White):
De dekharen kunnen effenwit of vaalgeel getint, vanaf de haarwortel, zijn. Hier en daar kan een zwarte dekhaar zitten. De ondervacht is puur wit. Deze vachtkleur kan ontstaan door óf een buitengewone erffactor voor bont, óf een buitengewone verdunningsfactor en hierbij kunnen de neus, lippen en oogomranding zowel zwart als leverkleurig zijn.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3114″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Pinto (Piebold):
De vacht vertoont gekleurde platen op een witte ondergrond. De kleur van deze platen kan elk van de omschreven kleuren zijn.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3113″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_separator color=”juicy_pink”][vc_column_text]

Onderdelen van de rasstandaard

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”Uitgebreide Rasstandaard” style=”classic” color=”default” size=”sm” align=”center” button_block=”true” link=”url:http%3A%2F%2Fshkn.nl%2Fde-siberian-husky%2Frasstandaard%2F|||”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”Masker” style=”classic” color=”default” size=”sm” align=”center” button_block=”true” link=”url:http%3A%2F%2Fshkn.nl%2Fde-siberian-husky%2Frasstandaard%2Fmasker%2F|||”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”Oog” style=”classic” color=”default” size=”sm” align=”center” button_block=”true” link=”url:http%3A%2F%2Fshkn.nl%2Fde-siberian-husky%2Frasstandaard%2Foog%2F|||”][/vc_column][/vc_row]