Showen

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_wp_text]Haal het beste uit uw Siberian!
Vele van ons zijn inmiddels naar de hoger gelegen gebieden getrokken om lekker met hun team in de sneeuw de nodige kilometers te lopen. Maar er zijn meerdere activiteiten waarmee je het beste uit je Siberian kan halen.

Als het weekend is en het ‘baasje en vrouwtje’ al in alle vroegte wakker zijn en enigszins nerveus door de kamer banjeren, dan weten onze honden al genoeg. Ja hoor.. een show! Alle honden eerst lekker in de speelwei, eten geven en wachten op de oppas voor de honden die deze keer niet mee mogen naar de tentoonstelling. Alles nogmaals controleren: entingpapieren, inschrijfformulieren, allerlei opmaakspulletjes (inmiddels al een hele koffer vol), drinkbak, water voor de honden, eventueel wat hondenvoer plus natuurlijk lekkere kleine hondensnoepjes voor in de ring.

Dan is het zover.. de honden worden in de bus geladen en we vertrekken voor een lange rit ergens (in ons geval) in Duitsland of ver daarbuiten. Tijdens de rit wordt er nog wat zenuwachtig met elkaar gepraat over welke honden er zullen zijn, wat is hun ‘show conditie’, zitten ze allemaal goed ‘in vacht’, hebben we wel de honden bij ons die we hebben ingeschreven? Als we eindelijk op de showplaats zijn aangekomen is het daar al een drukte van belang. Vele mensen en honden zoeken in een lange rij hun weg naar de entree. Zorgen dat je het entingsboekje en het inschrijfformulier bij de hand hebt, plus eventueel een gezondheidsverklaring (voor buitenlandse shows). Nu is het zover: De show kan beginnen!

Wat is nu precies een show?
Een show oftewel een schoonheidstentoonstelling is een gezellige bijeenkomst waar honden op hun exterieur worden gekeurd. Het is tevens een inventarisatie van ons ras, wat heel belangrijk is! U ontmoet andere honden-, Siberianliefhebbers waar mee u van gedachten kunt wisselen over het wel en wee van uw ras. Met schoonheid bedoelen we niet wat voor mooi uiterlijk uw Siberian heeft, maar hoe hij/zij in elkaar zit; heeft hij/zij een mooie bouw, heeft hij/zij voldoende bespiering, hoe is zijn of haar expressie, hoe is het gangwerk, etc. En het belangrijkste: Is het een goed vertegenwoordiger van ons ras! Op een show beoordeelt een exterieur keurmeester elke hond individueel naar de mate waarin hij/zij naar de rasstandaard voldoet. De honden die daar het beste uit de bus komen worden met elkaar vergeleken en in een volgorde gezet, plaats 1 tot en met plaats 4. Alle geshowde honden krijgen een geschreven keurverslag met een kwalificatie. Dit kan variëren van, U: Uitmuntend, ZG: Zeer Goed, G: Goed of M: Matig. In het clubblad van Oktober 2011 heeft Nies Heeringa duidelijk beschreven wat deze kwalificaties betekenen.

Wat te doen voor een show?
Als eerste moet u uw hond inschrijven. De diverse inschrijfformulieren kunt u opvragen via de website van de Raad van Beheer. Pak het stamboom van uw hond erbij, om de namen van uw hond en zijn/haar ouders correct in te vullen. Let wel, zodra u de hond inschrijft verplicht u zich tot het betalen van deze tentoonstelling.
Ook al blijkt onverhoopt dat u op de datum van de show niet zou kunnen verschijnen (denk aan ziekte van u of uw hond).

Het is natuurlijk de bedoeling om uw Siberian als mooiste te presenteren, dus zorg ervoor dat uw Siberian er op zijn best uitziet! Borstel en kam hem zorgvuldig voorafgaand aan de show. Was hem/haar eventueel. Een Siberian knippen of trimmen is absoluut verboden! Iedere kunstmatige inkorting van de vacht, die de natuurlijke belijning of uitdrukking verandert mag worden bestraft met een diskwalificatie! Enkel de voeten mogen worden geknipt.

Hoe show ik mijn hond?
Wat belangrijk is, dat er op de volgende punten wordt gekeurd: • Afmeting en algemeen beeld. • Gangwerk • Hoekingen • Hoofd en Halslengte • Voorborst en Borstdiepte • Tanden & Gebitsvorm • Rug en Ruglengte • Benen • Voeten • Staart • Vachtlengte, Vachtstructuur en Kleur • Ringgedrag

Een keurmeester zal ten alle tijden de bovenstaande punten meenemen. De keurmeester beoordeelt uw husky op bovenstaande punten om een goed totaalbeeld te krijgen en wil uw Siberian ook graag aanraken. Dus zorg ervoor dat uw Siberian daaraan gewend is. Ook wil de keurmeester graag het gebit zien. In bijna alle gevallen zal de keurmeester dit zelf willen doen. Mocht het zo zijn dat uw hond ietwat schrikachtig is en dit niet op prijs stelt, meldt dit aan de keurmeester en u toont zelf de tanden.

Als u de ring binnengaat ziet u verschillende personen. Natuurlijk de mensen die zich eveneens hebben ingeschreven, de keurmeester die de honden keurt, een schrijver/schrijfster die alles noteert wat de keurmeester over uw hond zegt en een ringmeester die u wegwijs maakt in de ring en die ervoor zorgt dat alles vlot verloopt. Zodra u de ring ingaat, begint de keuring! Belangrijk: de keurmeester kijkt dan al naar uw Siberian, ook al denkt u zelf van niet! Let op uw hond, en niet op de honden om u heen. Houdt de aandacht van uw hond vast. Zorg ervoor dat hij altijd blijft staan (zo mooi mogelijk). Als alle honden in de ring staan, wordt er gevraagd de honden één of twee ronden te laten lopen tegen de klok in. De hond loopt links van u. Per slot van rekening wordt de hond gekeurd en niet u! Haal zo nodig een voorganger in als deze te langzaam loopt (let wel: als de ringmeester dit niet toelaat, hij dit zal aangeven middels een vermaning. Haal dan niet meer in want dit kan lijden tot een diskwalificatie). Na deze presentatie worden alle Siberians apart gekeurd. Er wordt verwacht dat u de hond voorstelt in stand, zet uw Siberian recht tegenover de keurmeester op een afstand van ca. 3 meter, zodat
de keurmeester een goed totaalbeeld krijgt van uw hond. Daarna wordt gevraagd de hond in een vierkant te laten lopen, gevolgd door een driehoek en vervolgens in een rechte lijn vanaf de keurmeester en terug. Let op: de ‘show’-lijn moet los hangen, nooit de hond zijn/haar hoofd naar boven trekken. Dit verstoort het totaalbeeld en nog belangrijker.. het gangwerk. Gebruik het liefst een showlijn, dit ziet er mooier uit, en buiten dat, een hond is een gewoontedier en zodra je de zgn. ‘uitlaat-lijn’ gebruikt weet de hond niet dat hij/zij alleen maar een rondje in de ring mag lopen.

Het zogenaamde site-handling is verboden met als gevolg diskwalificatie. Dit betekend dat er buiten de ring niet iemand mag staan om de aandacht van de hond te trekken. Wat niet wil zeggen dat hij/zij daar niet mag staan, maar hij/zij mag geen opvallende geluiden, springbewegingen o.i.d. maken. Blijf tot het laatste moment geconcentreerd op uw Siberian.

Hoe wordt mijn Siberian Nederlands of Internationaal Kampioen?
Er is maar één manier om Nederland of Internationaal Show Kampioen te worden. Namelijk uw hond uitbrengen op shows! Het gaat om de punten. Na 4 CAC punten is uw hond Nederlands Kampioen. En na 4 CACIB punten is uw hond Internationaal Kampioen. Als u uw Siberian voorstelt op een CM – Rasvereniging, KCM Rasvereniging, CAC of CACIB kunt u de benodigde punten behalen.

Nederlands Kampioen: op één van deze shows Beste Reu of Beste Teef worden betekent punten! Als u Reserve Reu of Reserve Teef wordt (wat eigenlijk tweede in eindkeuring is) krijgt u een kwart punt. U heeft 4 punten nodig om Nederlands Kampioen te worden. Deze punten moeten behaald worden onder minimaal 2 verschillende keurmeesters. Van de 4 punten kunt u maximaal 4 kwartpunten (res. Kampioen) gebruiken. Let wel, uw hond moet minimaal de leeftijd van 27 maanden hebben alvorens zijn 4e punt wordt binnengesleept. Mocht hij/zij de leeftijd nog niet hebben behaald, hoeft u slechts na deze leeftijd nog één reservepunt te behalen om uw hond definitief Nederlands Kampioen te mogen noemen. Alle uitslagen worden automatisch door de organiserende Club/Vereniging doorgestuurd aan de Raad van Beheer. Mocht uw hond de benodigde punten hebben behaald dan stuurt de Raad van Beheer u automatisch een kampioensdiploma toe met als welverdiende titel: Nederlands Kampioen.

Internationaal Show Kampioen: Enkel mogelijk bij inschrijving op een CACIB tentoonstelling. De Beste Reu en Beste Teef krijgen één CACIB punt. U dient deze punten te behalen in 3 verschillende landen onder ten minste 3 verschillende keurmeesters. De benodigde punten krijgt u op de bestreffende show in de vorm van een diploma. Om de definitieve titel Internationaal Show Kampioen te verkrijgen dient u zelf als eigenaar dit aan te vragen bij: champion@fci.be

Wat zijn er voor verschillende shows?
We kunnen deze in principe verdelen volgens onderstaand: • Clubmatch Kynologenvereniging • Clubmatch Rasvereniging • Kampioenschaps Clubmatch (KCM) • CAC – Tentoonstelling (CAC) • CACIB -Tentoonstelling (CACIB)

Clubmatch Kynologenvereniging: Een clubmatch wordt gehouden door een plaatselijke of regionale Kynologenvereniging, er komen honden van alle rassen. U dient lid te zijn van deze vereniging om deel te kunnen nemen aan deze show. Uw Siberian wordt veelal gekeurd door een all-roundkeurmeester. Hierbij kunt u geen punten behalen voor een Nederlands- of Internationaal Kampioenschap.

Clubmatch Rasvereniging: Dit is een clubmatch van de rasvereniging (SHKN) waar u een kampioenschaps prijs (CAC) kunt verdienen. Hier worden enkel honden van één ras gekeurd. In ons geval dus Siberian Husky’s. De Beste Reu en Beste Teef verdienen 1 punt, als zij minimaal een kwalificatie Uitmuntend hebben gekregen. De honden worden gekeurd door een rasspecialist. U dient lid te zijn van de betreffende rasvereniging.

Kampioenschaps Clubmatch: Is een gelijke show als bovenstaand met uitzondering dat er in plaats van één punt maar liefst twee punten worden verdiend door de Beste Reu / Beste Teef. Hierbij dient u geen lid te zijn van de desbetreffende Rasvereniging. En is dus zogezegd: ‘Open’. De Siberians worden gekeurd door een rasspecialist.

CAC-Tentoonstelling: Bij een CAC Tentoonstelling hebben we het weer over een show voor alle rassen. U dient zich in te schrijven in groep 5 (Oertypen). De Siberians worden gekeurd door een rasspecialist. CAC Tentoonstellingen worden gehouden onder de vlag van de Raad van Beheer. U verdient 1 punt bij het behalen van Beste Reu en Beste Teef, indien kwalificatie Uitmuntend. Na het behalen van dit CAC punt wordt de Beste Reu tegen de Beste Teef gekeurd. Wie hier als beste uitkomt mag door naar de groepskeuring 5 (Alle Beste van het Ras uit groep – V). Hierin wordt wederom een plaatsing gemaakt (afhankelijk van het aantal ingeschreven rassen). Mocht u hier als beste van groep 5 uitkomen dan gaat u door naar de Eindkeuring “Best of Show”. Daar treft U de beste rasvertegenwoordigers van de bepaalde groepen (FCI Rasgroep 1 t/m 10). Deze worden wederom geplaatst en misschien bent u de gelukkige die zich Best in Show mag noemen.

CACIB-Tentoonstelling: Dit is een show gelijk aan een CAC Tentoonstelling en wordt georganiseerd door de FCI. Er gelden dezelfde regels als bij een CAC Tentoonstelling, echter de CACIB punten zijn ook in het buitenland geldig (4 punten = Internationaal Kampioen). Op deze shows wordt ook door een rasspecialist gekeurd.

Winnen en Verliezen:
Het is niet anders: Showen is net zoals een sledehondenrace, een wedstrijd. Het is niet alleen laten zien hoe mooi uw hond is, maar ook een competitie. Dat betekent dat er ook een winnaar en verliezer is. Als u wint is het een bevestiging van uw “fok”-product, als u verliest, is het wat kunnen we verbeteren. Zoals wij ook voorkeuren hebben, hebben ook keurmeesters voorkeuren. Geef dus niet op na een keer een `ietwat slechtere` uitslag. Geef de No. 1 altijd een hand, onafhankelijk wat u van de uitslag denkt. Geef geen commentaar in de ring en daarbuiten, bedenk dat u gekomen bent om het ras te verbeteren, en te laten zien wat onze trotse Siberians heden ten dagen kunnen presteren!

Op een show vertegenwoordigd u het ras en verbetering hiervan door het ideaalbeeld van onze mooie Siberians zo goed mogelijk te benaderen. Het is vanzelfsprekend dat als u uw hond met succes voorstelt op shows, dit de fokkers niet ontgaat. En hierdoor de interesse kan wekken van vele fokkers in binnen- en buitenland, om zodoende de aandacht op een betreffende lijn te verkrijgen. Met als gevolg dat uw of de lijn van uw fokker één of meerdere malen wordt gebruikt om nog mooiere of betere Siberians te fokken. Dit is zowel goed voor het ras alsmede voor onze geweldige Club.

Vergeet nooit, wat de uitslag ook is die u krijgt op een tentoonstelling, U heeft de mooiste, liefste en geweldigste Siberian Husky die er maar bestaat!

Rob en Ellen de Hoogh-Bom – Duitsland
met dank aan: RvB, NCCC[/vc_wp_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_text_separator title=”Beoordelingen evenementen SHKN” i_icon_fontawesome=”stm-binoculars” title_align=”separator_align_left” add_icon=”true”][stm_news loop=”size:6|order_by:date|order:DESC|post_type:stm_portfolio” posts_per_row=”2″ img_size=”thumbnail”][vc_btn title=”Meer uitslagen en foto’s” shape=”round” color=”juicy-pink” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-camera-retro” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:http%3A%2F%2Fshkn.nl%2Fportfolio%2F||target:%20_blank|”][vc_separator][vc_toggle title=”Nederlandse keurmeesters die de Siberian Husky mogen keuren” el_id=”1482158537834-fa0400d2-9430″][table id=KeurmeestersNL /][/vc_toggle][vc_separator][vc_toggle title=”Kampioenen vanaf het begin” el_id=”1482158754267-ffe67100-4ef2″]1971 7 maart, 37 honden
Wim Clay en Anneke Brooymans
BOB teef: Alaskan’s Sacha of Anadyr, eig: Lau & Els van Leeuwen
BOS reu: Green Beret’s Snowy Chorni, eig: A.M. Bosschieter
Res. teef: Matanuska’s Tanoa Taku, eig: Liesbeth Urlus
Res. reu: Wanigan’s Koyuk Taku, eig: Liesbeth Urlus

1971 12 december, 35 honden
Sue van Boetzelaer
BOB teef: Vivian of Kolyma, Els van Lierop
BOS reu: Green Beret’s Snowy Chorni, eig: A.M. Bosschieter

1972
1973

1974 KCM
Dhr. O. Roig (N), Sue van Boetzelaer en Wim Clay
BOB reu: Chinook van Ayorama, eig: Frans Willems
BOB teef: Vanessa of Kolyma, eig: Els & Lau van Leeuwen
Res. reu: Matanuska’s Yukon Taku, eig: A. de Koning
Res. teef: Anastasia XV, eig: Frans Willems

1975

1976 71 honden
Sue van Boetzelaer en Els O. van Lierop
BOB reu: Matanuska’s Wakayo Taku, eig: Johannes de Vries
BOS teef: Seeonee Pack’s Star, eig: mevr. van Lierop

1977 95 honden
Nancy van Gelderen-Parker en Wim Clay
BOB reu: Green Beret’s Snowy Jaska, P.W. Kemperman
BOS teef: Rijiska’s Tanurah Imera, eig: Rik Schaafstal

1978

1979 KCM
Natalie Norris (USA)
BOB reu: Stanowoi’s Silkoff, eig: Theo van Noort
BOS teef: Stanowoi’s Ongalik, eig: Frans Willems
Res. reu: Stanowoi’s Siber, eig: Kjell Sulebakk
Res. teef: Ilona of Kolyma, eig: G.W. Irik

1980

1981

1982 KCM
Axel Vermehren (DK)
BOB teef: ZaaZaa of Kolyma, eig: J. Bruinewoud
BOS reu Chris of Kolyma, eig: Hans & Karin Bos
Res. reu: Rijiska’s Kiowah Imera, eig: Rik Schaafstal
Res. teef: Barbara of Kolyma, eig: Liesbeth de Wijs

1983 100 honden
Sue van Boetzelaer en Wim Clay
BOB Teef: Stanowoi’s Ongalik, eig: Frans Willems
BOS reu: Komaksiut’s Spook Ghost, eig: Rob v.d. Kogel
Res. reu: ???
Res.Teef Chena of Kolyma, eig. Tom & Sonja van Laar

1984 KCM
Natalie Norris (USA) en Els van Lierop
BOB reu Zodiack of Kolyma, eig: Hans & Karin Bos
BOS teef Zaïnina of Kolyma, eig: Hans & Karin Bos
Res. reu: Itkana’s Arctic. Eig: Ad & Dimphy Muys
Res. teef: Anne of Kolyma, eig: Hans & Karin Bos

1985 140 honden
Els van Lierop
BOB reu Alaskan’s Arctic Fox of Anadyr, eig: Hans v.d. Hoeve
BOS teef: Charvak’s Roxanne, eig Wim & Mieke Dupré
Res. reu: Itkana’s Arctic. Eig: Ad & Dimphy Muys
Res. teef: Takkalik’s Black Beauti, eig: Wim & Mieke Dupré

1986 KCM 134 honden
Nancy van Gelderen en Thomas Althaus (CH)
BOB teef: Kajortoq Reki, eig: Dirk v.d. Noort
BOS reu: Charney of Koluma, eig: Jim van Herpen
Res. teef:
Res. reu:

1987 129 honden
Wim Clay en Sue van Boetzelaer
BOB reu: Pepper iz Severnoi Zemli, eig: Adry Voorbach
BOS teef: Zembla van it Noflik Sté, eig: Ben Olie

1988 KCM
Michael Karrock (D) en Wim Clay
BOS Unalakleet’s E.T. Hagar, eig: M. v.d. Poel
Res. reu: Zoltan of Chenok, eig: Hans & Karin Bos
BOB teef: Zembla van it Noflik Sté, eig: Ben Olie
Res. teef: Waigatsj Iloscha, eig: Leo van Osch

1989 93 honden
Sue van Boetzelaer en Gerda Schaufeli
BOB teef: Waigatsj Iloscha, eig: Leo van Osch
BOS reu: Big Balto Deti Severu, eig: Adry Voorbach

1990 KCM
Thomas Althaus (CH) en Natalie Norris (USA)
BOB reu: Big Balto Boy Deti Severu, eig: Adry Voorbach
Res. reu: Shinook iz Severnoi Zemli, eig: Marco v.d. Gaag
BOS teef: Anartjok’s Fanny, eig: John van Eyk
Res. teef: Saskylakh Babbet, eig: Theo Smedts

1991 143 honden
Nancy van Gelderen en Sue van Boetzelaer
BOB reu: Takuvik’s Natural Sinner, eig: Ronny Vervoort
BOS teef: Kaitorak’s Mikka, eig: Hans & Karin Bos

1992 KCM
Helga Karrock (D) en Judith Jeppsson (DK)
BOS reu: Big Balto Boy Deti Severu, eig: Adry Voorbach
Res. Reu: Komaksiut’s Voo-doo, eig: Nies Heeringa
BOB teef: Romance iz Severnoi Zemli, eig: Ida Raadsen
Res. Teef: Gay-One van it Noflik Sté, eig: John & Karin van Eyk

1993 CM
Ralph Campbell (N), Suzanne Kull (CH) en Sue van Boetzelaer
BOB reu: Nordic Sotokaya of Nowaja Sibir, eig: Tom & Sonja van Laar
BOS teef: Donna Donna Deti Severu, eig: Adry Voorbach
Res. Reu: Egon of Sikusalingmiut, eig: Piet van Nimwegen
Res. Teef: ???

1994 KCM
Natalie Norris (USA), Michael & Helga Karrock (D)
BOB reu: Komaksiut’s Voo-doo, eig: Nies Heeringa
BOS teef: Feline the White Horizons from Ammassalik, eig: Marloes Brattinga

1995 CM 192 honden
Alice Christensen (DK) en Leif Lehmann Jørgensen (DK)
BOB reu: Kamp. Angakok’s Cujo, eig: Ulrich Sobanski (D)
BOS teef: Gipsy van it Noflik Sté, eig: T. Vossen

1996 KCM 151 honden
Penny & John Evans en David Patterson
BOB reu: Kozak Sotokaya of Nowaja Sibir, eig: Bert v.d. Berg
BOS teef: Xyra iz Severnoi Zemli, eig: Anneke Vink
Res. reu: Int. Kamp. Angakok’s Cujo, eig: Ulrich Sobanski (D)
Res.Teef: Nawitka Allure, eig: Otto Willem Eleveld

1997 CM 136 honden
Erna Bossi, Thomas Althaus (CH) en Nancy van Gelderen
BOB teef: Donna Donna Deti Severu, eig: Adry Voorbach
BOS reu: Nawitka Attu, eig: Otto Willem Eleveld

1998 KCM
Karsten Grönås (N), Helga Vent (D) en Dick Schipper
BOB reu: Anartjok’s Toeska, eig: Maya Brünner
BOS teef: Patouche of Novaja Semlja, eig; Ton Kievits
Res. reu: Bungee Billkoff iz Severnoi Zemli, eig: Leo den Ouden

1999 CM
Petra Caspelherr (D), Rudi Hartmann (D) en Sue Van Boetzelaer.
BOB teef: Unique Imna, eig: Guust Zagers
BOS reu: Rebel of Novaja Semlja, eig: Edu de Waard

2000 KCM
Wim Clay en Thomas Althaus (CH)
BOB reu: Bungee Billkoff iz Severnoi Zemli, eig: Leo den Ouden
BOS teef: Hussie-Donja van Angara of Irkoetsk, eig: Jan Eefting
Res. Reu: Anartjok’s Toesca, eig: Maya Brünner
Res. Teef: Demi Delilah iz Severnoi Zemli, eig: Adry Voorbach

2001 110 honden
Nigel Luxmoore Ball (GB), Jenny Littlejohn (GB) en Jan Meijerink
BOB reu: Nawitka Dexter, eig: Otto Willem Eeveld
BOS teef: Zanuk iz Severnoi Zemli, eig: Marjolein Martius
Res. reu:
Res. teef: Zdenka iz Severnoi Zemli, eig: Adry Voorbach

2002 KCM 93 honden
Simon en Sheila Luxmoore (GB)
BOB reu: Komaksiut’s Jahmai, eig: Mirjam Alferink
BOS teef: Hope Shageluk, eig: Frank de Brouwer
Res. reu: Chuck Syhktywar, eig: Carla van Mannekes
Res. teef: Cohuchi’s Ayla, eig: José Verhulst

2003 Door gebrek aan belangstelling afgelast!

2004 KCM
Sally Leich (GB) en David Patterson (GB)
BOB reu: Hulk Hogan of Severnoi Zemli, eig: Roderick Glastra
BOS teef: Säde, eig: Maya Brünner
Res. reu: Iditatrotter Bam Bam, eig: Johan Wathiong
Res. teef: Nawitka Diamond Blue, eig: Otto Willem Eleveld

2005 CM
Anita Gielisse
BOB reu: Komaksiut’s Ilaranaitok, eig: Nies Heeringa
BOS teef: Demi Delilah iz Severnoi Zemli, eig: Adry Voorbach

2006 KCM
Ralph Campbell (N) en Erna Upmeijer
BOS reu: Iditatrotter Bam Bam, eig: Johan Wathiong
BOB teef: Okki Udaschka, eig: Arie Verschoor
Res. reu: Komaksiut’s Ilaranaitok, eig: Nies Heeringa
Res. teef: Donna Phantom Voice of the Snow, eig: Hans Vaars

2007 CM
Jan Meijerink en Erna Upmeijer
BOB reu: Kamp. Hulk Hogan iz Severnoi Zemli CW’04, eig: Roderick Glastra
BOS teef: Demi Delilah iz Severnoi Zemli, eig: Adry Voorbach

2008 CM
Elly Weyenborg en Nadja Timmermans
Beste reu: Xobandit van Takornaq, eig: Karel Geraets
Beste teef: Demi Delilah iz Severnoi Zemli, eig: Adry Voorbach

2009 KCM
Karsten Grönås (N) en Ali Koops (GB)
BOB teef: Okki Udaschka CW’06. eig: Arie Verschoor
BOS reu: Komaksiut’s Pir-Tuk, eig: Nies Heeringa
Res. reu: Kamp. Hulk Hogan iz Severnoi Zemli CW’04’07, eig: Roderick Glastra
Res. teef: Demi Delilah iz Severnoi Zemli, eig: Adry Voorbach

2010 KCM
Simon Luxmoore (GB) en Caroline Kisko (GB)
BOB teef, Can Do a Lot 3th Schakolack, eig: Christina Flögel (D)
BOS reu: Komaksiut’s Pir-Tuk, eig: Nies Heeringa
Res. reu Kamp. Hulk Hogan iz Severnoi Zemli CW’04’07, eig: Roderick Glastra
Res. teef: Takoda Are U Hot EU’Sieger, eig: Doreen Sommer (D)

2011 KCM
Lyn Hall (GB) en Sheila Luxmoore (GB)
BOB, teef: Voice of the Sunrise Engel, eig: Doreen Trogant (D)
BOS, reu: Coulthard Udaschka, eig: Arie Verschoor
Res. reu: Banshee Speedy Reebooks. eig: Walter van Nistelrooy
Res. teef: Akuna Anautak, eig: Ano van Zoggel

2012 KCM
Anna & Nils Arne Törnlöv (SE)
BOB, teef: Voyager Udaschka, eig: Arie Verschoor
BOS, reu: Kamp. Komaksiut’s Pir-Tuk, eig: Nies Heeringa-Haker
Res. reu: Klippel Narmenak, eig: Tineke Daams-van Toor
Res. teef: Moonruns Snow, eig: Tineke Daams-van Toor

2013 KCM
Mary Davidson & Julia Sims (GB)
BOB, reu: Kamp. Komaksiut’s Pir-Tuk CW’, eig: Nies Heeringa-Haker
BOS, teef: Komaksiut’s Pourga, eig: Nies Heeringa-Haker
Res. reu: Pikku Mörkki av Vargevass, eig: Nicolette Bazuin
Res. teef: Coastrunners Hitchiti, eig. Nies Heeringa-Haker

2014 KCM
Annica Uppström & Ewa Widstrand (SE)
BOB, teef: Honey Hamara Girl iz Severnoi Zemli, eig: Adry Voorbach
BOS, reu: Kamp. Komaksiut’s Pir-Tuk CW’13, eig: Nies Heeringa-Haker
Res. reu: Uriak Udaschka, eig: Henny Robben
Res. teef: Yuki, eig: Adriaan Ceelen & Esther Dominguez

2015 KCM
Erna Upmeijer & Ineke Zwaartman-Pinster
BOB, reu: Kamp. Komaksiut’s Pir-Tuk CW’13’14, eig: Nies Heeringa-Haker
BOS, teef: Gingy Gimana, eig: Sylvia Visbeen
Res reu: Komaksiut’s UP, eig: Nies Heeringa-Haker
Res. teef: Komaksiut’s Lizzy, eig: Nies Heeringa-Haker

2016 KCM – 90 honden
Regina Blessing & Lothar Mende (DE)
BOB, reu: Anuniaq One Little Charm, eig: Luc Schrijvers (B)
BOS, teef: Nenah Ice Hydrargium, eig: Natalie van Burik
Res. reu: Kamp. Balance Master Speigas, eig: Monique van Ree-Hagg
Res. teef: Jana van Takornaq, eig: Stephen Volaart

2017 KCM – 79 honden
Hannie Vink & Wilma Roem (NL)
BOB, reu: Komaksiut’s Tuulik, eig: Wim Brands 
BOS, teef: Jana van Takornaq, eig: Stephen Volaart 
Res. reu: Kamp. Komaksiut’s Pir-Tuk CW’13’15, f/ eig: Nies Heeringa- Haker 
Res. teef: Elke fra Kvitoya, eig: Stephanie Kuipers

 

Laatst bijgewerkt: 17-10-2017[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row]